Trendy Vánoc 2021 – jak dekorovat interiér a ladit ozdoby letošní svátky?

Ať už se trendy řídíte, nebo dáte raději na nadčasovou klasiku, pojďte se s námi podívat na výběr současných trendů designérky Decor by Glassor Marianny Malíkové. Jako každý rok, trendů je více a nabízí krásnou škálu barev a materiálů k dekorování. Máte raději světlejší nebo tmavší barvy? Jste přírodně založení, nebo si potrpíte spíše na modernu? Přinášíme vám 3 hlavní trendy, kterými se můžete inspirovat a doladit si je dle svého vkusu.

1. Útulno a tajemno

Prvním a hlavním trendem sezóny je především útulná a tajemná atmosféra. Tu doma vytvoříte díky temné paletě barev, která se může objevit jak při stolování, tak při výběru ozdob na stromeček. Dominuje tmavě zelená barva, černá a bordó. Před pár lety byste černé ozdoby našli na stromečku jen výjimečně. Díky naší populární kolekci Zlatý příběh černé ozdoby oslovily mnoho lidí, kteří hledají výzdobu do moderních interiérů. Je to neokázalý trend, který se vrací do našeho nitra a domova, který je už druhým rokem pro všechny naprosto zásadní. Cílem není ohromit ale vytvořit si doma klidné a intimní prostředí, ve kterém se vám bude dobře trávit čas s blízkými.

Důležitým tématem je také magie a mystika, která se v poslední době rozšířila nejen v interiérech ale také v kultuře a ve společnosti všeobecně. Troufáme si říct, že je to trend, o kterém v příštím roce ještě uslyšíme. Mystickou atmosféru doma vytvoříte díky svícnům a dlouhým svíčkám, které získávají na oblibě. V kurzu je také andělské zvonění, které známe ze svých dětských let a je pro svátky typické.

Paleta útulného a tajemného trendu

2. Neutrálnost a zemitost

O lásce k neutrálním barvám už jsme psali dříve ve článku s bloggerkou Myneutralslove. Teď se tento interiérový styl rozšiřuje i do zdobení stromečků a vánočního dekorování. Pokud máte rádi světlé prostory s minimem barev, je tento trend přesně pro vás. Působí velmi čistě, vzdušně a klidně. Jako bonus je to velmi fotogenický styl a vy tak budete mít ty nejkrásnější fotky na sítě. Při zdobení vsaďte na porcelánově bílé ozdoby, či béžové a šedé. Čím dál více jsou oblíbené stromečky monochromatické pouze s jednou barvou ozdob.

Paleta neurálního trendu
Vánoční stromeček designérky Marianny Malíkové v čistě bílé barvě.

3. Nadčasovost a klasika

Milovníci vánočních pohádek, bohatě zdobených stromečků a výrazných barev se zaradují. Klasický vánoční styl červené, zelené a zlaté nestárne. Naopak každým rokem tento trend získává na originalitě. Letos se přikloňte více k anglickému stylu, který je elegantní a nadčasový. Kdo ještě nemá tartanovou šálu nebo deku v červenozelené kostce? Symbol anglických Vánoc je také Louskáček. Najdete ho u nás jako oblíbenou ozdobu ale také na taškách, balicích papírech nebo třeba na vánoční utěrce.

Klasická vánoční paleta barev
Bezstarostný set kolekce Authentic

Který trend vám padnul do oka?

Leave a Reply

Your email address will not be published.