Vánoční trendy 2023

Glassor představuje vánoční trendy pro rok 2023

Vánoce jsou svátky klidu, míru a tradic. V tomto duchu se nesou i trendy pro letošní Vánoce, které představila firma Glassor Decorations. Pohoda a klid je vyjádřena pomocí matných, béžových ozdob s jemným zdobením. Na tradiční Vánoce značka Decor by Glassor navazuje jak typickými vánočními barvami, tak i motivy, které nám připomínají dětství.

Postavením béžové do centra pozornosti reaguje Decor by Glassor na celosvětové trendy v interiérech, které se snaží vnést harmonii do dnešní uspěchané doby. Zářivé barvy ustoupily neutrálním tónům se zdobením v podobě přírodních motivů. Ze všech odstínů béžové kolekci jednoznačně dominuje platinová barva, stojící na pomezí nejkrásnějších vánočních barev – stříbrné a zlaté. Stala se symbolem nevyhraněnosti, nepřiklání se ani k jedné straně, ale stojí uprostřed v bezpečném prostoru. 

Všechny ozdoby, které vzniknou pod značkou Decor by Glassor, navrhuje designérka Marianna Malíková. „Je pro mě důležité, aby kolekce opravdu splnila své poslání a přinesla do domovů klidnou atmosféru. Navrhla jsem proto barvy speciálně pro tuto kolekci a nechala jsem si je namíchat. Povedlo se vytvořit i efekt hlubokého matu, připomínajícího samet,“ popisuje jedinečnost kolekce Malíková.

Béžové ozdoby jsou zajímavé také svojí kombinovatelností s dalšími barvami. Nádherně se doplňují s teplými i studenými barvami, s matným i lesklým povrchem. Pokud se tedy zákazník pro trendy béžovou rozhodne, může potom každý rok vnést stromečku nový nádech pomocí dokoupení jednobarevných ozdob a vytvořit tak úplně novou kolekci.

Neutrální barvy ozdob s jemným zdobením

Klid Vánoc také úzce souvisí s tradicemi. Na Vánocích není nic překvapivého, všichni se těšíme na tutéž večeři, až budeme zpívat ty stejné koledy, jako každý rok, a na stromečku uvidíme ozdoby, které mívaly ještě naše babičky. Pod názvem České Vánoce představuje Glassor návrat k tradicím jako druhý trend letošních Vánoc.

České Vánoce reprezentují dvě kolekce, které pracují s typickými vánočními barvami – červenou, zelenou a bílou. Jsou jimi tzv. „nejvánočnější kolekce“ Very Merry, která kromě typických barev využívá i tradiční vzory a modernější kolekce Jmelí & Cesmína, jejíž dekory jsou inspirovány přírodními větvičkami cesmíny, jmelí a jehličnanů.

Tradiční vánoční motivy se však nemusí omezovat jen na vzhled baněk, tradici lze odrážet i jiným způsobem. Snad každý, kdo už někdy navštívil prodejnu nebo e-shop Decor by Glassor dobře ví, že na stromku může být i skleněný řízek s bramborovým salátem, vánočka nebo zlatavý půllitr s pořádnou pěnovou čepicí. Mezi figurkami se objevují také náboženské postavy. Vedle andělů, tří králů nebo Ježíška na seně, je v sortimentu Glassoru také Pražské Jezulátko.

Každá skleněná ozdoba je vyfouknutá a malovaná jednotlivě s velkou péčí, která zajišťuje její jedinečnost a vysokou kvalitu. Takové ozdoby si zaslouží důstojné místo, kde budou viset, proto Glassor navázal úzkou spolupráci s rodinnou firmou, která se už přes 30 let zabývá pěstováním vánočních stromků v Podkrkonoší. České stromky budou k dostání na prodejnách, ale i online! Na e-shopu si mohou zákazníci vybrat konkrétní stromek z fotografie a nechat si ho poslat až domů.

Glassor chystá pro letošní Vánoce hned několik novinek, které odkazují k českým tradicím. Velkou událostí bude představení licencované kolekce Ladovy Vánoce, která spojí tradičně vyráběné české ozdoby s legendárními zasněženými obrázky Josefa Lady. Co může být více vánoční a České než právě tato kombinace? Na projektu Glassor spolupracuje přímo s rodinou Ladových. Chystají se společné besedy a představení kolekce v prodejně Decor by Glassor v Liberci na Sokolovském náměstí.

Premiéru budou mít letos také ozdoby v podobě vánočního cukroví, které právě vznikají ve spolupráci s Markétou a Františkem Lorencovými, známými svým blogem a kuchařkami Neplecha na plechu. Stromeček si tak zákazníci Glassoru budou moci dozdobit vosími hnízdy, vanilkovými rohlíčky, ořechy nebo lineckým medvídkem. A po takovém cukroví se jen tak nezapráší!

Leave a Reply

Your email address will not be published.