Nadační ozdoba – pejsek Defík

Když se spojí vánoční ozdoby s dobročinnou akcí, vždy nám to udělá radost a naše práce nám dává zase o kousek větší smysl. Po úspěšném vytvoření nadační ozdoby želvičky nás oslovili s nápadem, jak propojit Glassor s nově vznikající nadací Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Defíka jsme si oblíbili na první pohled a věděli jsme, že z plyšového pejska bude taky krásná skleněná ozdoba.

Zakoupením této ozdoby přispějete na nákup plyšových pejsků Defíků, které vozí záchranáři v sanitkách pro úlevu od bolesti a snížení stresu u malých pacientů.

Defík má kápi s číslem „155“ a knížku s informacemi o nadaci ZzsJmk.

Pár slov od Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje

„Přestože si to nikdo z nás nepřeje, náplní naší práce je samozřejmě také péče o děti. Nejčastěji se jedná o úrazy, kolapsy, febrilní křeče, akutní zánět hrtanu, bolesti břicha, epilepsii a další zdravotní komplikace.

Abychom dětem alespoň trochu ulehčili v těchto zátěžových situacích, vozíme v sanitce pejska záchranáře. Plyšovou hračku dáváme našim malým pacientům, aby zmírnila jejich bolest a stres při ošetřování. Někdy je třeba dát hračku i dítěti, které sice nepotřebuje naši péči, ale dostane plyšáčka například v situaci, kdy se staráme o někoho z jeho blízkých. Opět jde tedy o snahu zmírnit obavy a napětí. Snažíme se, aby celý proces přednemocniční péče byl pro naše malé pacienty co nejméně bolestný a měl co nejmenší následky.

Pejsek záchranář, jehož kmotrem je známý český herec Saša Rašilov, se stal zároveň maskotem naší záchranky, proto kromě malých pejsků máme i tři velké. Vozíme je s sebou na různé akce, kde veřejnosti ukazujeme naše sanitky a jejich vybavení. Jedná se například o celorepublikový Den linky 155, celosvětovou událost Restart a heart day či společné akce s ostatními složkami IZS. Zájemce učíme na figuríně resuscitovat a děti ze všeho nejvíc baví právě obvazování plyšáků.“  Více najdete na stránce https://www.zzsjmk.cz/defik-pejsek-zachranar

Defík se svými plyšovými kamarády.

Podpořte nadace svým nákupem i vy

Leave a Reply

Your email address will not be published.