Útulné bydlení Jakuba alias @homeofjakub – pojďte na návštěvu!

Fotkami ze své domácnosti inspiruje tisíce sledujících na Instagramu. Na svém profilu se Jakub představuje jako neslyšící blogger, který má rád přírodní, venkovský styl a také jako velký milovník tapet v domácnosti. Co dalšího nám o sobě Jakub prozradil a jak to vypadá v jeho útulném království? Pojďte s námi na malou návštěvu a nasajte atmosféru jeho krásného domova. Přejeme příjemné čtení.

Jakub se svou kočičkou Bellou.

Jak dlouho máte instagramový profil @homeofjakub a zabýváte se dekorováním své domácnosti?

Instagram jsem si založil asi před rokem, v lednu 2021.

Máte velké estetické cítění. Věnoval jste se tomu někdy i profesionálně, nebo jste v tomto ohledu „samouk“?

To je od Vás milé, děkuji. Určitě jsem samouk. Cit pro estetiku mám asi od narození, mám to po mamince. Moje maminka Danuška pořád něco stěhuje, hlavně nábytek. Když jsem ještě bydlel doma, hodně jsem jí pomáhal. Ptala se na můj názor, spolu jsme to řešili a potom jsme se pustili do práce. Stejně jako moje maminka mám rád změny, nemám rád stereotyp. Větší stěhování doma probíhá každý měsíc. Můj přítel to nemá jednoduché, ale chápe, že jsem to prostě já, takže to bere v pohodě a podporuje mě.

Jak byste popsal váš interiérový styl a čím je vám blízký?

Nejvíc je mi blízký severský (Švédsko, Dánsko atd.). Cítím se dobře hlavně tam, kde je dřevo, a miluji tapety. Tapety jsou v současné době IN, hodně se vrací do módy a jsou krásné a kvalitní. Hodně lidí je má spojené s minulou dobou, ale není tomu tak. Tapety vám dokážou skvěle změnit interiér a navodit atmosféru, kterou si přejete. Takže jsou prostě TOP.

Sledujete trendy? Kde sbíráte inspiraci?

Hodně sleduji internet a také televizní pořady – Bydlet jako, Bydlení je hra, nebo seriály na Netflixu o proměně bydlení apod. Důležité je pro mě najít pořad, který má titulky. Bohužel televize Nova a Prima moc titulkovaných pořadů nemají, takže je nesleduji.

Dóza s lopatkou mám mnoho využití. Jakub si do ní dal zrnkovou kávu.

Kolik času péči o svůj domov věnujete?

Jak kdy 😀 ale určitě každý den.

Jaké jsou vaše koníčky a jak trávíte svůj volný čas mimo péče o bydlení?

Rád chodím do sauny, plavu a jezdím na svém skútru centrem Prahy. Rád trávím čas mezi přáteli v neslyšící kavárně, protože jsem milovník kávy. Nejvíc se mazlím s kočkou Bellou. Rád trávím také čas se svým přítelem na zahradě.

Keramická plata na vajíčka pro dokonalý pořádek v kuchyni.

Máte rád DIY, vyrábění a ruční práce?

Mám, třeba jak jsem háčkoval pár polštářů. Díky mojí milované babičce Marušce jsem se naučil háčkovat, zkoušeli jsme spolu různé druhy. Takže: „Děkuji babičko, nezapomenu.“ A taky rád tapetuji, občas mi to leze nervy, ale výsledek stojí za to. Jsem hodně trpělivý.

Blíží se letní prázdniny, plánujete vyjet i do zahraničí nebo si budete užívat slunka na vaší krásné terase s kočičkou Bellou?

Ano, v červenci odlétáme na Krétu, už podruhé, což se moc těšíme. A ještě v srpnu budeme mít svatbu, na to se taky moc těšíme. Konečně budu ženatý.

Jinak Bellu nemůžu vzít sebou na terasu, protože je to jen domácí kočka ale občas jí pustíme na balkon. Na terasu se moc těšíme, je to skvělé trávit čas na zahradě, na vzduchu a v zeleni.

Takovou konvičku si rádi vystavíte jako dekorativní kousek.
Velikonoční dekorace u Jakuba doma.

Jakubův výběr TOP dekorací a bytových doplňků

Leave a Reply

Your email address will not be published.