Kouzelný len – materiál, který by v domácnosti neměl chybět

Len je nadčasový materiál, který si zamilujete na první dotek. Litevskou značku Magic Linen učaroval svými vlastnostmi jako je vysoká absorpce tekutin, prodyšnost a hyperalergenost. Všechny jejich produkty jsou vyrobeny v Litvě a pyšní se certifikátem Oeko-Tex, což znamená, že jsou naprosto bez škodlivých látek a chemikálií. Objevte kouzelný len a vytvořte si zdravé a krásné prostředí vašeho domova.

Kterou barvu si vyberete? Duhová paleta utěrek Magic Linen.

Len jako pomocník v kuchyni

Díky svým skvělým vlastnostem je lněný textil v kuchyni nepostradatelný. Konkuruje známější bavlně a o umělých materiálech se ani zmiňovat nemusíme. Lněné utěrky velmi dobře pohlcují vlhkost a zároveň rychle schnou, což při utírání nádobí určitě oceníte. Jelikož je lněný textil pevný, vydrží vám utěrky roky bez sepraných a prořídlých vláken. Nepouští kousky vláken, takže na leštění skleniček, oken a indukčních desek by měl být len vaše první volba.

Další velkou kapitolou je uchovávání potravin, především pečiva. V plastových sáčcích a obalech se rychle zapaří a zplesniví do pár dnů. V papírových obalech zase rychle okorá a ztvrdne. Jak tedy nejlépe uchovat pečivo? Lněný obal na chleba je ten nejlepší trik, který praktikovaly už naše babičky. Plátěné sáčky jsou velmi prodyšné a odvádějí vlhkost, takže vám chleba nezatuchne a nezačne plesnivět. Ve lněné látce může krásně dýchat a jelikož je antibakteriální, odolává všem plísním.

Antibakteriální a resistentní vůči plísním – lněný obal na chleba.

Jako v peřince

V zimě hřeje, v létě chladí, vaši kůži jemně hladí, co to je? Neskutečně příjemné lněné povlečení. Pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, dlouho neváhejte. Len dokáže absorbovat všechny pachy a hlavně váš pot. Čím je starší, tím je krásnější. Praním získává na měkkosti a u tohoto výrobku si opravdu stojí připlatit za kvalitu. Takový kousek vám vydrží dlouhá léta. Pokud trpíte alergiemi nebo ekzémy, dlouhodobý styk vaší pokožky se lnem vám opravdu pomůže. Povlečení je rezistentní vůči bakteriím a roztočům, kteří si ve špatně větraných postelích libují.

Zdravé a příjemné prostředí, kde se vám bude krásně spát.

Jak o len správně pečovat?

  • Len perte na 40°C, použijte šetrné prací programy
  • Používejte ekologické prací prostředky
  • Perte ho samostatně nebo ve lněném pracím vaku, len má tendenci zachytávat vlákna jiných textílií
  • Před schnutím látku vyrovnejte
  • Žehlete ještě mírně vlhké, nebo před žehlením látku postříkejte jemně vodou

Nemusíte se bát len často prát. Je velmi pevný a nepoškodí se. Jelikož jde o přírodní materiál, snažte se hlavně používat šetrné a ekologické prací prostředky. Pokud chcete vyčistit pouze skvrnu, stačí obyčejné žlučové mýdlo. Za správnou péči se vám len odmění a bude vám sloužit navěky.

Len odolává vysokým teplotám – vyzkoušejte to se lněnými chňapkami do kuchyně!
Tým značky Magic Linen. Najdete někoho kdo by na sobě neměl len?

Který kousek okouzlil vás?

Leave a Reply

Your email address will not be published.