Velikonoční posezení u bloggerky Lenky Stříteské

Rozhovor s inspirativní maminkou dvou krásných dětí Lenkou Stříteskou. Kousky jejího života najdete na blogu Salad by Leni ale i na Instagramu, kde je velmi aktivní. Již nějaký ten rok Lenku sledujeme a jsme moc rádi, že u ní doma najdete jak naše skleněné ozdoby, tak i designové kousky do domácnosti. Skrze fotky a rozhovor nás na dálku Lenka pozvala k sobě domů a ukázala nám, jak vypadá rodinná, velikonoční hostina. Ptali jsme se také na bydlení, dekorování a život s dvěma malými dětmi. Přejeme příjemné počtení.

Z Instagramu Lenky Stříteské

Máte krásný byt, jak dlouho v něm žijete a jak jste postupovali při vybavování?

Předem moc děkuji. V našem bytě bydlíme lehce přes tři roky. Je to novostavba, takže jsme celé zařizování měli jednodušší v tom, že jsme začínali úplně od začátku a zabydlovali se hodně postupně. První noc jsme tady strávili v krabicích a pytlech s jednou žárovkou na toaletě. Byla jsem ve třetím trimestru, takže nebyl čas ztrácet čas. Začínali jsme samozřejmě kuchyní a potom vestavěnými skříněmi zbytek už šel postupně.

Jaký styl interiérů a dekorování je vám nejbližší?

Líbí se mi jednoduchost, nejraději mám když je prostor světlý a působí hodně vzdušně. Myslím, že to se nám doma docela povedlo, ale dokážu si představit ještě více úložných prostor. Kdybych měla říct styl, ke kterému mám asi nejblíž, byl by to ten skandinávský.

Jak řešíte úklid a organizaci u vás doma? S malými dětmi to může být při udržení pořádku fuška.

Snažím se, aby každá věc měla své místo, ale ne vždy to vede k úspěchu J. S jedním dítětem jsem měla uklizeno prakticky pořád, teď je to někdy divočina. Úklid je něco, co jsem  si musela trošku utřídit v hlavě. Je pro mě důležité mít doma pořádek a hlavně čisto, ale není to priorita. Raději se  přes den budu věnovat dětem, než abych tu neustále běhala s hadrem. To bych se z toho zbláznila. Takže to většinou končí u jednoho velkého úklidu za týden a ostatní průběžně hlavně po večerech.

Máte nějaký vysněný kousek, který doma ještě nemáte? 

Kousek asi ne. Mým snem byla úprava malé šatny, která se nám podařila minulý rok, letos se chceme pustit do balkónu. Větší sny ale přijdou brzy, protože budeme začínat s projektem našeho budoucího domečku.

Jste spíše ten typ, který přemýšlí, než si pořídí něco nového domu nebo nakupujete intuitivně?

Já jsem rozhodně přemýšlivý  typ, takže se hodně nad vším rozmýšlím a potom to nedokážu dostat z hlavy.

Zdobíte si doma interiér na jaro a Velikonoce? Jak budete svátky letos prožívat?

Určitě! Jaro je moje neoblíbenější roční období, takže  se snažím i doma navodit atmosféru jara. Velikonoce jsem nikdy moc neprožívala, ale beru to jako další příležitost si udělat hezký den s rodinou. Letos doufám, že bude hezké počasí a vyrazíme někam do přírody.

Velikonoční bytové doplňky a dekorace podle Lenky

Leave a Reply

Your email address will not be published.