Štědrý den se blíží mílovými kroky a vy už nemáte čas na pečení složitých receptů? Pojďte si s námi vyzkoušet rychlovku, kterou potěšíte všechny vaše návštěvy. Neokoukaný recept pro nás vytvořila šikovná foodblogerka Verunanook. Po pečených kaštanech se zapráší ani nemrknete. K dokonalosti cukroví dovedete jedlým plátkovým zlatem, které na vaší slavnostní večeři zazáří.
Co budeme potřebovat? (na 30 ks cukroví)
- 30 ks jedlých kaštanů
- 270 g čokolády Ledové kaštany
- 20 g másla
- Vločková sůl na ozdobu
- Plátky zlata na ozdobu
Postup
- Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Kaštany očistíme, nařízneme slupku každého kaštanu na vypouklé straně do tvaru písmene X a naskládáme je tímto řezem nahoru na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15 min.
- Mezitím, co se nám kaštany pečou, si připravíme polevu. Ve vodní lázni si rozpustíme ledové kaštany, přidáme máslo a vytvoříme hladkou polevu, kterou necháme vychladnout přibližně na tělesnou teplotu.
- Upečené kaštany poznáme tak, že začnou hnědnout a praskat. Vyndáme z trouby a ještě teplé je všechny třeba oloupat (vychladlé kaštany ztvrdnou a už nejde slupka dolu).
- Takto oloupané kaštany namáčíme postupně v polevě a odkládáme na mřížku, kde je necháme ztuhnout.
- Zdobíme vločkovou solí, plátky zlata nebo třpytkami.