Pečené kaštany v ledovo- kaštanové polevě s vločkovou solí

Štědrý den se blíží mílovými kroky a vy už nemáte čas na pečení složitých receptů? Pojďte si s námi vyzkoušet rychlovku, kterou potěšíte všechny vaše návštěvy. Neokoukaný recept pro nás vytvořila šikovná foodblogerka Verunanook. Po pečených kaštanech se zapráší ani nemrknete. K dokonalosti cukroví dovedete jedlým plátkovým zlatem, které na vaší slavnostní večeři zazáří.

Co budeme potřebovat? (na 30 ks cukroví)

  • 30 ks jedlých kaštanů
  • 270 g čokolády Ledové kaštany
  • 20 g másla 
  • Vločková sůl na ozdobu
  • Plátky zlata na ozdobu

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Kaštany očistíme, nařízneme slupku každého kaštanu na vypouklé straně do tvaru písmene X a naskládáme je tímto řezem nahoru na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15 min. 
  • Mezitím, co se nám kaštany pečou, si připravíme polevu. Ve vodní lázni si rozpustíme ledové kaštany, přidáme máslo a vytvoříme hladkou polevu, kterou necháme vychladnout přibližně na tělesnou teplotu. 
  • Upečené kaštany poznáme tak, že začnou hnědnout a praskat. Vyndáme z trouby a ještě teplé je všechny třeba oloupat (vychladlé kaštany ztvrdnou a už nejde slupka dolu). 
  • Takto oloupané kaštany namáčíme postupně v polevě a odkládáme na mřížku, kde je necháme ztuhnout. 
  • Zdobíme vločkovou solí, plátky zlata nebo třpytkami. 

Přejeme dobrou chuť a krásné svátky!