Vánoční recept: Horká hořká čokoláda s pomerančem a kardamonem

Pojďte si s námi osladit život a vychutnat si tu pravou zimní, vánoční atmosféru. Tento nápoj vás přenese na horskou chatu, kde se pohodlně uvelebíte v křesle s dekou a vychutnáte si horkou čokoládu. Recept pro nás připravila šikovná foodblogerka Verča.

Ingredience (1 nápoj)

  • 200 ml čerstvého plnotučného mléka
  • 150 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání 33%
  • 1 pol. lžíce holandského kakaa
  • Šťáva a kůra z 1/4 pomeranče
  • Špetka kardamonu
  • Špetka skořice

Postup

  • Do plechového hrníčku nalijte mléko a vložte do horké vodní lázně, kde mléko za občasného míchání ohřívejte, až se vodní lázeň přivede k varu. 
  • Přidejte nalámané kousky čokolády a pořádně rozmíchejte rozpouštějící se čokoládu v mléce, dokud nevznikne hladká hustá směs. 
  • Do horké směsi přidáme špetku kardamonu, skořice, šťávu a kůru z pomeranče (množství pomeranče záleží na Vás, jak moc chcete čokoládu pomerančovou). Důkladně zamícháme a čokoládu ohříváme ještě cca 5 min, dokud se nespojí všechny chutě. 
  • Mezitím si vyšlehejte v misce smetanu ke šlehání a až vznikne pevná šlehačka, tak do ní přimíchejte holandské kakao. 
  • Horkou lahůdku vyjmeme z vodní lázně a přelijeme do oblíbeného hrnečku. 
  • Zdobíme naši kakaovou šlehačkou a konečně si tento nápoj můžeme v klidu vychutnat! Chuťové pohárky, těšte se! 

Malý tip na závěr – Pokud nejste milovníci hořké čokolády, zkuste tento recept s mléčnou nebo také bílou čokoládou.