Recept na rebarborový koláč s červenou matchou z roibosu

Začátek léta a voňavý rebarborový koláč. Co více si přát? Vyzkoušejte zajímavý recept s červenou matchou, který pro nás vytvořila kuchařka a cestovatelka Verunanook. Její recepty ohromí na první pohled ale zároveň taky skvěle chutnají. Oblíbená zelenina původem z Tibetu dodá koláči pikantní nakyslou chuť a typickou narůžovělou barvu, kterou doplníte výraznými lyofilizovanými malinami. Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového a v kuchyni máte připravené stonky rebarbory, s tímto receptem nadchnete každou návštěvu.

Ingredience

Korpus

  • 200 g ovesných vloček
  • 50 g kokosového cukru
  • 60 g másla 
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Náplň

  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kokosového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce červené matchy z roibosu (můžete nahradit 1 lžící skořice)

Drobenka

  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g másla
  • 50 g kokosového cukru
  • 2 stonky rebarbory
  • lyofilizované maliny
  • moučkový cukr

Postup

  • V mixeru rozmixujeme ovesné vločky na mouku, přendáme do mísy a přidáme změklé máslo, vejce, kokosový cukr a jedlou sodu. Vše, nejlépe rukou, zpracujeme v hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce.
  • Připravíme si kulatou formu (cca o průměru 21 cm), dno vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem. Vyndáme těsto z lednice, vyklopíme do formy a rukou ho vytlačujeme po celé ploše dna tak, aby vznikla rovnoměrná plocha. Takto vzniklý korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 5 min. 
  • Mezitím, co se korpus peče, si připravíme náplň. Do mísy dáme tvaroh, kysanou smetanu, kokosový sirup, vanilkový extrakt a vyšleháme do hladké hmoty. Do vzniklého krému dále přidáme červenou matchu, žloutky, vejce a opět šleháme. Krém nalijeme na vzniklý korpus a opět pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 min dozlatova. 
  • Stonky rebarbory si oloupeme, nakrájíme příčně na plátky a poklademe na vychladlý koláč po celé ploše. 
  • Zpracujeme si drobenku. To znamená, že smícháme vločky, máslo pokojové teploty a kokosový sirup do drolivé hmoty, kterou následně posypeme celý koláč a opět dáme péct na 180 stupňů cca 15 min. 
  • Vychladlý koláč zdobíme lyofilizovanými malinami a poprášíme moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Stylový pomocníci v kuchyni

Leave a Reply

Your email address will not be published.