Snídejte jako králové – jarní inspirace stylového stolování

Ráno dělá celý den. Správná snídaně by vás měla nastartovat a naladit na zbytek dne. U stolu se odehrávají ty nejdůležitější rodinné rituály. Společné snídaně prohloubí vaše vztahy a z obyčejného jídla se stane společenský zážitek.

Nejdůležitější je začít

Rádi by jste si užívali idylické snídaně s rodinnou ale ranní shon vám to nikdy nedovolil? Naplánujte to! Určete si den, kdy vstanete o trochu dříve a najdete si chvilku na společně strávený čas. Nemusí to být každý den. Pokud máte volné víkendy, není nic krásnějšího, než si sobotní snídani protáhnout do brunche a společně si povyprávět co se za uplynulý týden odehrálo.

Vytvořte místo, kde se budete cítit dobře

Váš jídelní stůl je středobod, kde se scházíte a sdílíte společné zážitky. Věnujte mu tedy dostatečnou pozornost. Vypněte televizi a odložte na chvíli telefony do vedlejšího pokoje. Na stole by nemělo být nic přebytečného, co ke snídani nepatří. Otevřete si okno a nechte do kuchyně proudit čerstvý vzduch. I když venku leje jako z konve a je zamračeno, jaro je cítit ve vzduchu a přináší s sebou nové začátky a spousty energie.

Snídaně s úsměvem a svěžími rostlinkami

Jaro a květiny k sobě prostě patří. Mnoho z nás v této době sází bylinky a začíná vařit z čerstvějších surovin. Vybírejte si lokální a sezónní potraviny, odrazí se to i na způsobu vašeho stolování. Pro naši jarní inspiraci jsme vybrali talíře s motivy zelených lístků. Spojení s dřevěnými a břidlicovými prkénky je stále nadčasové a nadrobno nasekaná pažitka na malém prkénku vypadá kouzelně. Přírodní materiály se tak krásně doplňují s rostlinnými motivy a tvoří příjemně prostřený stůl u kterého budete rádi trávit čas.

Nadčasové kousky a nekonečno kombinací

Asymetrické talíře s různými dekory nabízí nespočet způsobů k aranžování. Kombinujte dřevěné talíře, s šišatými bílými, či s barevnými pomalovanými. Zapojte do servírování i mističky s dekory lístků a prkénka. Vrstvěte a hrajte si s barvami a materiály. K vytvoření originálních snídaní vám stačí pár kousků kvalitního nádobí, které se bude snadno kombinovat. Takto variabilní servírování vás bude bavit a nechá pracovat vaší fantazii při přípravě té nejlepší snídaně.

V jednoduchosti je krása a na stole by každá maličkost měla mít své místo. Nezapomínejte na ubrousky. Jsou praktickým pomocníkem, který lehce dotvoří celkový styling stolu. Dřevěný stojánek na ubrousky ve tvaru domečku vám pomůže ubrousky elegantně uskladnit a můžete si jej dát přímo na stůl, kde vám bude dělat parádu.

Vykouzlete doma nádhernou snídani

Leave a Reply

Your email address will not be published.