Hrajeme si chytře – tipy na kreativní dekorace do dětského pokoje

Zařídit dětský pokojíček vkusně je výzva pro každého rodiče. Naštěstí již v dnešní době narazíte na dekorace a hračky z kvalitních materiálů, které jsou zároveň stylovým doplňkem do vašeho interiéru. Vybrali jsme pro vás kousky od těch nejlepších evropských značek, které potěší nejen vás, ale i vaše malé ratolesti.

Počítáme a učíme se abecedu

Holé zdi hravě zaplníte nástěnnými dekoracemi, které nenápadně pomohou malému školákovi s výukou. Látkové závěsy, macramé a tapisérie jsou trendem poslední sezóny. Na zeď si můžete zavěsit vyšívanou abecedu s barevnými písmenky nebo nástěnnou dekoraci s počítáním balónků. Balónky jsou barevně odlišené, takže se snáze počítají.

Ke každému hraní patří i úklid. S pletenými košíčky vám to půjde hravě. Mají velká ouška, takže se dají snadno přenášet. Hračky stačí naházet do košíků a uložit na místo.

Další inspirace pro holé zdi v dětském pokojíčku jsou veselé plyšové hlavy zvířátek. Každé dítě rádo poznává zvířátka a určitě má i to své zamilované. Od lamy po sloníka, každý si najde to své.

Vytvořte si v dětském pokoji útulnou atmosféru, kde budete rádi trávit čas vy i vaše děti. Koutek na lenošení a čtení pohádek se neobejde bez měkkých deček, koberečků a polštářků. Růžovou prošívanou dečku se vzorem zlatých konfet vám doladí kulatý polštářek ve stejném designu.

Poznáváme svět

Velké korkové nástěnky jsou skvělým pomocníkem v zeměpisném procvičování. Pokud patříte mezi nadšené cestovatele, určitě oceníte možnost dozdobení mapy svými fotkami, či suvenýry. Můžete využívat barevné piny a učit se o kulturách dalekých zemí. Fantazii se meze nekladou a tak si i ve svém dětském věku můžete naplánovat cestu kolem světa. Vybrat si můžete velkou mapu světa, či Evropy. Doplňující připínáčky nabízíme s vlajkami států, se světovými monumenty a s tradičními pokrmy.

Kdo si hraje nezlobí

Dřevěné nápadité hračky od španělské značky Nobodinoz si zakládají na té nejvyšší kvalitě. Jsou nejen krásné ale i zábavné a rozvíjí dětskou fantazii. Hračky šijí z biobavlny, která se lokálně vyrábí a barví v souladu s naším životním prostředím. Pyšní se označením Oeko-Tex třídy 1, což je mezinárodní testovací a certifikační systém pro textilie, vyráběné pouze ze zdravotně nezávadných materiálů. Všechny výrobky jsou hypoalergenní a vhodné pro kontakt s dětskou pokožkou. Stánek se zmrzlinou se bude vyjímat i jako krásně barevná dekorace na vaší poličce. Dřevěné kostičky se zvířátky se dají ukrýt do obalu ve tvaru lví hlavičky.

Není nad příjemné odpoledne u deskových her s celou rodinnou. Vyzkoušet si můžete obrázkové bingo, které vás zaručeně pobaví. Krásné a jednoduché ilustrace najdete také na obrázkovém pexesu. Procvičí vám paměť a rozvine fantazii.

Kdo by nemiloval puzzle. Tyhle od dánské značky VisseVasse vynikají svým zpracováním. Složené obrázky si můžete slepit a vystavit na zdi jako krásný doplněk. Je vám bližší bazénový motiv plavců nebo kamarádek se spletenými vlasy do dlouhého copánku? Hrajte si a objevujte!

Padla vám nějaká dekorace či hračka do oka?

Leave a Reply

Your email address will not be published.