Trendy dekorací a skleněných ozdob sezóny 2020/2021

Jako každý rok designerka Anetta Palmisano udala téma letošního roku, udělala výběr těch nejkrásnějších ozdob a dekorací a připravila pro návštěvníky inspirativní výstavu trendů na vánočním veletrhu Christmasworld ve Frankfurtu nad Mohanem. V každém trendu jsme měly vystaveno několik skleněných ozdob, které tématicky krásně zapadly.

Téma letošních trendů nese název „Rodinné záležitosti“ a celá výstava se nesla opravdu v rodinném duchu. Je to odpověď na všudypřítomný konzumní život, který přestává dávat smysl a celá výstava se zaměřuje na malé ale přesto pro náš život významné události. Rodinné oslavy, svatby a výjimečné momenty, které nás spojují. Tento trend rodinných záležitostí je vyjádřen třemi okruhy témat, které nabízí přehlídku různorodých barev, designů a materiálů.

Slavnostní, feminní a delikátní. To jsou slova, která charakterizují první trend nové sezóny. Je to trend plný smyslových vjemů, pastelových barevných palet a jemných stínoher. Elegantní styl nejvíce vystihuje naše kolekce Mrazivá něžnost. Kolekce v kombinaci se světly vytváří nádherné instalace plné stínů a odlesků. Trend se inspiruje organickými, nesymetrickými tvary. Luxusní materiály vytvoří spolu s barvami příjemnou harmonii.

Dominují pastelové barvy jarních květů jako pivoňkově růžová, či medově okrová. Hnědé a pískové doplňují na první pohled neladící fialová šeď, či korálová barva. Jako celek však barvy fungují skvěle.

Zelený rituál je podmanivý, mírný, střízlivý a spirituální trend. Nese se v klidném tónu barev přírodní vegetace. Tento trend je nadčasový a jednoduchý. Je to odpověď na roky a roky zbytečné konzumní kultury. Ve svém jádru se zaměřuje na to správné jako je sdílení jídla, prožití okamžiků a emocí. Experiment s materiálem a ruční domácí výroba je hlavním motivem. K tomuto trendu se hodí naše kolekce Zázrak přírody a včelí svíčky, které vám doma vytvoří tu pravou atmosféru.

Barvy jsou temnější a zemitější. Hnědé tóny jsou zbarvené do cihlové barvy a šedé se doplňují s chladně zelenými. Nechybí ani černá, která paletě dodává na mysteriózní atmosféře.

Energický, vitální trend přichází s velmi čerstvým tématem, kdy se příroda setkává s inovací využití odpadů smysluplně. Čerstvý vánek s vůni vymačkaného citrónu a máty v limonádě, to je poslední trend Šťastná setkání. Více času na rodinu a přátele, tento trend lidi sbližuje a vytváří šťastnější místa, obzvláště ve velkých městech. Učí nás sdílení, žít udržitelně a mění pohled na to jak se slaví a dekoruje. K tomuto trendu se hodí naše skleněná aerária, která se dají naplnit vodou a květy.

Svěží tóny citrónově žluté doplňují mintové zelené barvy. V této paletě zazáří voskově oranžová a bordó červená. Zelené a modré představují recyklované pet lahve a produkty, které se z nich dají vytvořit.

Které naše ozdoby a dekorace byly vystavené na trendech?

Leave a Reply

Your email address will not be published.