Pojďte si s námi osladit život a vychutnat si tu pravou zimní, vánoční atmosféru. Tento nápoj vás přenese na horskou chatu, kde se pohodlně uvelebíte v křesle s dekou a vychutnáte si horkou čokoládu. Recept pro nás připravila šikovná foodblogerka Verča.

Ingredience (1 nápoj)
- 200 ml čerstvého plnotučného mléka
- 150 g kvalitní hořké čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 pol. lžíce holandského kakaa
- Šťáva a kůra z 1/4 pomeranče
- Špetka kardamonu
- Špetka skořice

Postup
- Do plechového hrníčku nalijte mléko a vložte do horké vodní lázně, kde mléko za občasného míchání ohřívejte, až se vodní lázeň přivede k varu.
- Přidejte nalámané kousky čokolády a pořádně rozmíchejte rozpouštějící se čokoládu v mléce, dokud nevznikne hladká hustá směs.
- Do horké směsi přidáme špetku kardamonu, skořice, šťávu a kůru z pomeranče (množství pomeranče záleží na Vás, jak moc chcete čokoládu pomerančovou). Důkladně zamícháme a čokoládu ohříváme ještě cca 5 min, dokud se nespojí všechny chutě.
- Mezitím si vyšlehejte v misce smetanu ke šlehání a až vznikne pevná šlehačka, tak do ní přimíchejte holandské kakao.
- Horkou lahůdku vyjmeme z vodní lázně a přelijeme do oblíbeného hrnečku.
- Zdobíme naši kakaovou šlehačkou a konečně si tento nápoj můžeme v klidu vychutnat! Chuťové pohárky, těšte se!


Malý tip na závěr – Pokud nejste milovníci hořké čokolády, zkuste tento recept s mléčnou nebo také bílou čokoládou.