DIY: Vánoční adventní věnec

Máme tady opět čas adventu a s ním i každoroční výrobu krásného adventního věnce. Pokud si doma rádi vytváříte vánoční atmosféru a máte tvořivou náladu, je tento článek přímo pro vás. Pro letošní rok jsme zvolili adventní věnec ozdobený mini ozdobami z naší nabídky. Pojďte se s námi podívat, jak náš věnec vznikal a třeba se budete inspirovat při tvoření toho svého.

Co budeme k tvoření potřebovat:

1.Připevnění větviček na věnec

Na námi zvolenou velikost polystyrenového kruhu přichytíme větvičky pomocí nitě, kterou obvazujeme každou větvičku okolo korpusu věnce. Větvičky smrku vážeme v protisměru hodinovým ručičkám až do té doby než skončíme tam kde jsme začali.

2. Připevnění svíček a stuh

Na hotový věnec je potřeba připevnit svíčky, ty připevníme díky bodci. Bodce rozmístíme do tvaru čtverce (dá se použít i jiné rozmístění). Na bodce nasadíme svíčky aby nám pořádně drželi. Ustřihneme si stuhy o délce cca 40-50 cm. tyto stuhy zavážeme okolo svíček co nejblíže k věnci.

3. Finální dekorování adventního věnce

Vezmeme skleněné řetězy které zapleteme mezi smrkové větvičky, dáváme je jak na povrch věnce, tak i mezi větvičky aby byl řetěz v různých hloubkách. Poslední na řadě jsou mini ozdoby, které připevníme na větvičky. Z mini ozdůbek dáme dolů jak háček tak i železnou korunku. Háček zahákneme okolo větvičky, nasadíme na háček železnou korunku a nasadíme zpět ozdůbku.

Jak můžete vidět, je to velmi jednoduchý postup na vytvoření originálního adventního věnce který bude bavit vás i vaše děti.

Malé upozornění, nenechávejte zapálený věnec bez dozoru dospělé osoby. Popřípadě se dají použít i svíčky na baterie. Buďte opatrní a užijte si svátky klidu a pohody.

Co říkáte na náš adventní věnec ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.